Et ældre billede fra Mandskoret Vokalions optræden i Guldaldersalen. Herren i forgrunden er tidligere borgmester Henrik Christiansen.
Et ældre billede fra Mandskoret Vokalions optræden i Guldaldersalen. Herren i forgrunden er tidligere borgmester Henrik Christiansen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vokalion runder de 100 år Livskraftige herrestemmer

Mandskoret Vokalion har ladet de dybe herrestemmer klinge i 100 år. Jubilæet bliver fejret med en kombineret koncert og reception i den gamle byrådssal på Stændertorvet onsdag 13. Februar, klokken 13 til 16.

I sagens natur er ingen af de oprindelige kormedlemmer i live, til gengæld lever malermester Kjeld Nimgaard Larsen i bedste velgående, og han har været med i koret siden 1968.

- Da jeg var en ung mand, gik jeg altid og sang, og en kollega fik mig med i Risø-koret. Men da jeg havde været på besøg hos Vokalion, følte jeg straks, at det var der, jeg hørte til, siger Kjeld Nimgaard Larsen.

- Så nu har jeg været med i 43 år. Der er ikke andre rene mandskor, så vi prøver at holde det i live.

Koret kan altid bruge nye medlemmer, der måske også kan være med til at bringe gennemsnitsalderen ned. Den ligger i øjeblikket på 73 år.

- Det er svært at få de unge med, for vores repertoire er baseret på forholdsvis gamle sange. Der bliver ikke udskrevet nye sange til mandskor, og det er et stort arbejde selv at gøre det, siger Kjeld Nimgaard Larsen.

Koret synger hovedsageligt danske sange, men der er også udenlandske med. Koret havde sin storhedstid under besættelsen i 1940-1945, hvor den danske sang var populær.

Til den kombinerede reception og jubilæumskoncert kan man høre koret synge fire sange, og der er gæsteoptræden af damekoret Dis Quant.

jp@roskildeavis.dk

Publiceret: 09. Februar 2013 01:12
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Roskilde Avis

Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere